Komosa ryżowa z fasolą

10 min
35 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,00/5
(z 14 ocen)
Komosa ryżowa z fasolą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

510,1 kcal Kalorie
19,2 g Białko
20,7 g Tłuszcze
65,1 g Węglowodany
699,8 mg Sód
16,5 g Błonnik

Składniki
0,5
szklanki komosy ryżowej
100 g
0,8
opakowania czerwonej fasoli konserwowej
200 g
2
garści fasolka szparagowej
180 g
1
sztuka papryczki chilli
20 g
0,7
sztuki cebuli
80 g
3
ząbki czosnku
18 g
1
sztuka awokado
140 g
1
sztuka limonki
70 g
1
łyżeczka kuminu
5 g
1
łyżeczka słodkiej papryki
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,8
szklanki bulionu warzywnego
200 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

510,1 kcal Kalorie
19,2 g Białko
20,7 g Tłuszcze
65,1 g Węglowodany
699,8 mg Sód
16,5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekany czosnek, chili oraz cebulę

2

Przesmażamy przez 2 minuty i dodajemy ugotowaną komosę ryżową, fasolę, paprykę w proszku oraz kumin

3

Następnie zalewamy bulionem i przykrywamy na 4 minuty

4

Kroimy fasolkę szparagową i dodajemy ją na patelnię

5

Mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na ok. 15-20 minut

6

Doprawiamy sola i pieprzem. Skrapiamy sokiem z limonki i podajemy z awokado pokrojonym w paski

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?