
Pulpeciki z kaszą perłową

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
650
kcal
Kalorie
52
g
Białko
11
g
Tłuszcze
94
g
Węglowodany
2084
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
1
sztuka marchewki
45 g
0,5
sztuki selera
100 g
1
sztuka korzenia pietruszki
50 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
4
porcje mięsa mielonego z indyka
400 g
2
porcje kaszy jęczmiennej perłowej
200 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
2
szczypty czosnku granulowanego
2 g
1
łyżeczka tymianku suszonego
3 g
2
sztuki liści laurowych
2 g
3
sztuki ziela angielskiego
3 g
2
łyżeczki świeżej natki pietruszki
10 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
650
kcal
Kalorie
52
g
Białko
11
g
Tłuszcze
94
g
Węglowodany
2084
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Marchew, seler, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy.
3
W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Całość podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy bulion i gotujemy.
4
Do mięsa dodajemy czosnek granulowany, tymianek, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i formujemy małe pulpeciki.
5
Pulpeciki wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 25-30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
6
Kasze przekładamy do miseczek i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pulpeciki i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
