Pulpeciki z kaszą perłową

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pulpeciki z kaszą perłową
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

650 kcal Kalorie
52 g Białko
11 g Tłuszcze
94 g Węglowodany
2084 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
1
sztuka marchewki
45 g
0,5
sztuki selera
100 g
1
sztuka korzenia pietruszki
50 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
4
porcje mięsa mielonego z indyka
400 g
2
porcje kaszy jęczmiennej perłowej
200 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
2
szczypty czosnku granulowanego
2 g
1
łyżeczka tymianku suszonego
3 g
2
sztuki liści laurowych
2 g
3
sztuki ziela angielskiego
3 g
2
łyżeczki świeżej natki pietruszki
10 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

650 kcal Kalorie
52 g Białko
11 g Tłuszcze
94 g Węglowodany
2084 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Marchew, seler, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy.

3

W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Całość podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy bulion i gotujemy.

4

Do mięsa dodajemy czosnek granulowany, tymianek, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i formujemy małe pulpeciki.

5

Pulpeciki wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 25-30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Kasze przekładamy do miseczek i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pulpeciki i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?