
Pyszna wołowina z ryżem

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
612
kcal
Kalorie
35
g
Białko
23
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
1904
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
0,5
porcji ryżu
50 g
1
porcja wołowiny np. rostbef, antrykot
100 g
2
sztuki marchewki
90 g
3
sztuki cebuli dymki ze szczypiorem
60 g
1
plaster imbiru
5 g
1
garść kolendry świeżej
4 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki sezamu
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,2
opakowania groszku
50 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
612
kcal
Kalorie
35
g
Białko
23
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
1904
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie
2
Wołowinę smażymy w całości na dobrze rozgrzanej patelni, po 3 minuty z każdej strony, odkładamy do miseczki, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną papryczkę chili, czosnek, imbir i cebulę z cebuli dymki – szczypior zostawiamy
4
Dodajemy groszek z marchewką i ryż, dokładnie mieszamy.
5
Mięso kroimy na cienkie paseczki i przekładamy na patelnie, wlewamy sos sojowy, erytrol i obsmażamy przez kilka minut mieszając
6
Na miseczki nakładamy ryż, wołowinę, posiekany szczypiorek, i kolendrę. Posypujemy sezamem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
