Pyszna wołowina z ryżem

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,39/5
(z 33 ocen)
Pyszna wołowina z ryżem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

612 kcal Kalorie
35 g Białko
23 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
1904 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
0,5
porcji ryżu
50 g
1
porcja wołowiny np. rostbef, antrykot
100 g
2
sztuki marchewki
90 g
3
sztuki cebuli dymki ze szczypiorem
60 g
1
plaster imbiru
5 g
1
garść kolendry świeżej
4 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki sezamu
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,2
opakowania groszku
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

612 kcal Kalorie
35 g Białko
23 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
1904 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie

2

Wołowinę smażymy w całości na dobrze rozgrzanej patelni, po 3 minuty z każdej strony, odkładamy do miseczki, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną papryczkę chili, czosnek, imbir i cebulę z cebuli dymki – szczypior zostawiamy

4

Dodajemy groszek z marchewką i ryż, dokładnie mieszamy.

5

Mięso kroimy na cienkie paseczki i przekładamy na patelnie, wlewamy sos sojowy, erytrol i obsmażamy przez kilka minut mieszając

6

Na miseczki nakładamy ryż, wołowinę, posiekany szczypiorek, i kolendrę. Posypujemy sezamem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?