Ryż z wołowiną i warzywami

Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,30/5
(z 57 ocen)
Ryż z wołowiną i warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

509 kcal Kalorie
28 g Białko
18 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
137 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu basmati
200 g
 mielonej wołowiny
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
1,2
garści szpinaku
30 g
1
sztuka pora
140 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

509 kcal Kalorie
28 g Białko
18 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
137 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według przepisu

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek

3

Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego pora

4

Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę

5

Po kilku minutach dodajemy mięso mielone

6

Przyprawiamy obficie pieprzem i solą

7

Smażymy, aż mięso będzie gotowe

8

Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę

9

Po usmażeniu możemy już jeść. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?