Ryż z wołowiną i warzywami

Ryż z wołowiną i warzywami

Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,21/5
(z 77 ocen)
Ryż z wołowiną i warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

614 kcal Kalorie
25 g Białko
32 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
412 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu basmati
200 g
 mielonej wołowiny
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
30 g
 szpinaku
1
sztuka pora
140 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
plaster imbiru
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

614 kcal Kalorie
25 g Białko
32 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
412 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany imbir, czosnek i pora.

3

Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę.

4

Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem.

5

Smażymy, aż mięso będzie gotowe.

6

Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.