
Ryż z wołowiną i warzywami
Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
509
kcal
Kalorie
28
g
Białko
18
g
Tłuszcze
58
g
Węglowodany
137
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
ryżu basmati
|
200 g
|
mielonej wołowiny
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
2
|
sztuki papryki czerwonej
340 g
|
1,2
|
garści szpinaku
30 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
509
kcal
Kalorie
28
g
Białko
18
g
Tłuszcze
58
g
Węglowodany
137
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany czosnek i pora.
3
Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę.
4
Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem.
5
Smażymy, aż mięso będzie gotowe
6
Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
