Placuszki owsiane orzechowe
Placuszki w 10 minut? Z naszym przepisem na placuszki owsiane orzechowe to możliwe! Wystarczy, że zblendujesz ze sobą wszystkie składniki, a otrzymasz fit deser, o delikatnie orzechowym smaku.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
397
kcal
Kalorie
15
g
Białko
15
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
96
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki bananów
240 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
5,4
|
łyżki mąki owsianej
65 g
|
1,5
|
łyżeczki masła orzechowego
15 g
|
10 g
|
orzechów
|
0,3
|
łyżki syropu z agawy
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
397
kcal
Kalorie
15
g
Białko
15
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
96
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Składniki na ciasto blendujemy i odstawiamy na 5-10 minut. Część banana możemy zostawić do podania (opcjonalnie).
2
Placuszki smażymy bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni, podajemy polane syropem z agawy i posypane posiekanymi orzechami.