
Placki bananowe
Placki bananowe to doskonały pomysł na śniadanie! A dlaczego doskonały? Bo robi się je błyskawicznie i są pyszne! Przede wszystkim możemy je wzbogacić o różne dodatki np. jogurt lub owoce, dzięki temu zaspokoisz swój apetyt i zyskasz dużo energii na cały dzień.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
480
kcal
Kalorie
14
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
82
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka banana
120 g
|
5
|
łyżek mąki jaglanej
50 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
480
kcal
Kalorie
14
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
82
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, jajko, cynamon i mieszamy.
2
Smażymy na oleju 1-2 minuty na każdej stronie. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
