Placki bananowe

Placki bananowe to doskonały pomysł na śniadanie! A dlaczego doskonały? Bo robi się je błyskawicznie i są pyszne! Przede wszystkim możemy je wzbogacić o różne dodatki np. jogurt lub owoce, dzięki temu zaspokoisz swój apetyt i zyskasz dużo energii na cały dzień.

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,14/5
(z 221 ocen)
Placki bananowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

465 kcal Kalorie
14 g Białko
18 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
82 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
sztuka banana
120 g
5
łyżek mąki jaglanej
50 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżeczki oleju kokosowego
10 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

465 kcal Kalorie
14 g Białko
18 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
82 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Banana rozgniatamy widelcem

2

Dodajemy mąkę i jajko

3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

4

Następnie smażymy na oleju kokosowym 1-2 minuty na każdej stronie. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?