Babeczki z borówkami

Uwielbiasz zdrowe przekąski? Twoje dzieci lubią oryginalne śniadania? Skorzystaj z mojego przepisu na babeczki z borówkami, które są miękkie i zdecydowanie smaczne. To proste muffinki, które możesz przygotować w zaciszu domowym. Możesz je zapakować i dać dziecku do szkoły.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,11/5
(z 99 ocen)
Babeczki z borówkami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

152 kcal Kalorie
4 g Białko
3 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
49 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka banana
120 g
13
łyżek płatków owsianych
130 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżeczki miodu
24 g
2
łyżeczki syropu klonowego
20 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
100 g
 borówek
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

152 kcal Kalorie
4 g Białko
3 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
49 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem.

2

Dodajemy płatki, miód, syrop klonowy, proszek do pieczenia, cynamon i jajko, dokładnie mieszamy.

3

Formę na babeczki smarujemy olejem.

4

Przekładamy masę do foremek, do połowy wysokości. Dodajemy połowę borówek.

5

Nakładamy kolejną warstwę masy i układamy na górę pozostałe borówki.

6

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?