Babeczki z borówkami

Babeczki z borówkami

Uwielbiasz zdrowe przekąski? Twoje dzieci lubią oryginalne śniadania? Skorzystaj z mojego przepisu na babeczki z borówkami, które są miękkie i zdecydowanie smaczne. To proste muffinki, które możesz przygotować w zaciszu domowym. Możesz je zapakować i dać dziecku do szkoły.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 136 ocen)
Babeczki z borówkami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

460 kcal Kalorie
12 g Białko
10 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
152 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
sztuka banana
120 g
13
łyżek płatków owsianych
130 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżeczki miodu
24 g
2
łyżeczki syropu klonowego
20 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
100 g
 borówek
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

460 kcal Kalorie
12 g Białko
10 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
152 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem.

3

Dodajemy płatki, miód, syrop klonowy, proszek do pieczenia, cynamon i jajko, dokładnie mieszamy.

4

Formę na babeczki smarujemy olejem.

5

Przekładamy masę do foremek, do połowy wysokości. Dodajemy połowę borówek.

6

Nakładamy kolejną warstwę masy i układamy na górę pozostałe borówki.

7

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.