Muffiny z czekoladą i wiśniami

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,67/5
(z 6 ocen)
Muffiny z czekoladą i wiśniami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

2180 kcal Kalorie
46 g Białko
77 g Tłuszcze
285 g Węglowodany
543 mg Sód
47 g Błonnik

Składniki
20
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
7
łyżek ksylitolu
105 g
0,8
szklanki mleka 1,5%
200 g
10
łyżeczek oleju rzepakowego
50 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
4
garści wiśni
300 g
0,4
sztuki czekolady gorzkiej
40 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

2180 kcal Kalorie
46 g Białko
77 g Tłuszcze
285 g Węglowodany
543 mg Sód
47 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol, mleko i olej miksujemy na jednolitą masę.

2

Czekoladę kruszymy, wiśnie drylujemy i dodajemy do masy. Mieszamy.

3

Formę do muffinów smarujemy olejem i nakładamy ciasto.

4

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.

5

Gotowe muffiny wyciągamy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?