
Muffiny z czekoladą i wiśniami

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2180
kcal
Kalorie
46
g
Białko
77
g
Tłuszcze
285
g
Węglowodany
543
mg
Sód
47
g
Błonnik
Składniki
20
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
|
7
|
łyżek ksylitolu
105 g
|
0,8
|
szklanki mleka 1,5%
200 g
|
10
|
łyżeczek oleju rzepakowego
50 g
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
|
300 g
|
wiśni
|
0,4
|
sztuki czekolady gorzkiej
40 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
2180
kcal
Kalorie
46
g
Białko
77
g
Tłuszcze
285
g
Węglowodany
543
mg
Sód
47
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol, mleko i olej miksujemy na jednolitą masę.
2
Czekoladę kruszymy, wiśnie drylujemy i dodajemy do masy. Mieszamy.
3
Formę do muffinów smarujemy olejem i nakładamy ciasto.
4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
5
Gotowe muffiny wyciągamy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
