Placuszki owsiane orzechowe

Placuszki owsiane orzechowe

Placuszki w 10 minut? Z naszym przepisem na placuszki owsiane orzechowe to możliwe! Wystarczy, że zblendujesz ze sobą wszystkie składniki, a otrzymasz fit deser, o delikatnie orzechowym smaku.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,22/5
(z 27 ocen)
Placuszki owsiane orzechowe
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

397 kcal Kalorie
15 g Białko
15 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
96 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bananów
240 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
5,4
łyżki mąki owsianej
65 g
1,5
łyżeczki masła orzechowego
15 g
10 g
 orzechów
0,3
łyżki syropu z agawy
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

397 kcal Kalorie
15 g Białko
15 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
96 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Składniki na ciasto blendujemy i odstawiamy na 5-10 minut. Część banana możemy zostawić do podania (opcjonalnie).

2

Placuszki smażymy bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni, podajemy polane syropem z agawy i posypane posiekanymi orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?