Owsianka a’la Pina Colada
Kokos i ananas to niezawodne połączenie, które znają wszyscy fani egzotycznych drinków. Z nami możesz cieszyć się smakiem tropikalnych wakacji w zdrowej, bezalkoholowej wersji. A wszystkiemu „winien” jest nasz przepis – owsianka a’la Pina Colada. Kwaskowaty ananas łączy się tu z aromatycznymi wiórkami kokosowymi i proteinowym puddingiem o smaku Pina Colady. Do tego płatki owsiane, mleko, chia, erytrol i gotowe! Pełnowartościowe śniadanie pełne witamin, wapnia, magnezu i kwasów omega-3 już na Ciebie czeka. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
łyżek płatków owsianych górskich
60 g
|
2
|
łyżeczki nasion chia
10 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o smaku Pina Colada
200 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
100 g
|
ananasa
|
3
|
łyżki wiórków kokosowych
18 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki (oprócz ananasa) umieszczamy w misce lub zamykanym słoiku. Pozostawiamy owsiankę na kilka godzin, najlepiej na całą noc do namięknięcia płatków i chia.
Gdy płatki i chia są miękkie, dodajemy ananasa i zjadamy owsiankę. W razie potrzeby dosładzamy erytrolem wedle uznania.
Możemy przygotować owsiankę bez czekania. Płatki i chia gotujemy do miękkości na podanym mleku z dodatkiem wody, aby uzyskać owsiankę o preferowanej konsystencji. Następnie mieszamy owsiankę z pozostałymi składnikami i dekorujemy owocami.