Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Owsianka a’la Pina Colada

Owsianka a’la Pina Colada

Kokos i ananas to niezawodne połączenie, które znają wszyscy fani egzotycznych drinków. Z nami możesz cieszyć się smakiem tropikalnych wakacji w zdrowej, bezalkoholowej wersji. A wszystkiemu „winien” jest nasz przepis – owsianka a’la Pina Colada. Kwaskowaty ananas łączy się tu z aromatycznymi wiórkami kokosowymi i proteinowym puddingiem o smaku Pina Colady. Do tego płatki owsiane, mleko, chia, erytrol i gotowe! Pełnowartościowe śniadanie pełne witamin, wapnia, magnezu i kwasów omega-3 już na Ciebie czeka. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
485 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Owsianka a’la Pina Colada
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

664 kcal Kalorie
35 g Białko
24 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
291 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
6
łyżek płatków owsianych górskich
60 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
1
opakowanie puddingu proteinowego o smaku Pina Colada
200 g
0,5
szklanki mleka
125 g
100 g
 ananasa
3
łyżki wiórków kokosowych
18 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

664 kcal Kalorie
35 g Białko
24 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
291 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki (oprócz ananasa) umieszczamy w misce lub zamykanym słoiku. Pozostawiamy owsiankę na kilka godzin, najlepiej na całą noc do namięknięcia płatków i chia.

2

Gdy płatki i chia są miękkie, dodajemy ananasa i zjadamy owsiankę. W razie potrzeby dosładzamy erytrolem wedle uznania.

3

Możemy przygotować owsiankę bez czekania. Płatki i chia gotujemy do miękkości na podanym mleku z dodatkiem wody, aby uzyskać owsiankę o preferowanej konsystencji. Następnie mieszamy owsiankę z pozostałymi składnikami i dekorujemy owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.