Omlet z warzywami i chorizo

Omlet z warzywami i chorizo

Znudziły Ci się klasyczne propozycje śniadań na bazie jajek? Omlet z warzywami i chorizo to coś dla Ciebie! Dodatek mąki z ciecierzycy sprawia, że danie to zyskuje zupełnie nowy wymiar. A świeże warzywa i wyrazista kiełbasa chorizo są wisienką na torcie —  to dzięki nim omlet znika z talerza w okamgnieniu. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,14/5
(z 7 ocen)
Omlet z warzywami i chorizo
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
29 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
795 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajka
112 g
15
plastrów chorizo
105 g
1
sztuka cukinii
200 g
10
sztuk pieczarek
200 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
50 g
 szpinaku
2
ząbki czosnku
12 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
29 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
795 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Warzywa, pieczarki i chorizo drobno kroimy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i chorizo. Wszystko podsmażamy.

3

Do warzyw dodajemy posiekany szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

4

Na patelnię wlewamy wymieszane jajka, smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Gdy jajka się zetną, przewracamy na 2 stronę i smażymy do zezłocenia. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.