Omlet ze szpinakiem

Uwielbiasz omlety w każdej postaci? Szukasz inspiracji wytrwanych omletów. Sprawdź mój przepis na omlet ze szpinakiem. Klasyczny omlet z dużą ilością szpinaku i pomidorkami koktajlowymi. Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie zagości znacznie częściej.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,30/5
(z 57 ocen)
Omlet ze szpinakiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

470 kcal Kalorie
27 g Białko
35 g Tłuszcze
15 g Węglowodany
498 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
4
garści szpinaku baby
100 g
4
łyżeczki masła klarowanego
20 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
12
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

470 kcal Kalorie
27 g Białko
35 g Tłuszcze
15 g Węglowodany
498 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Szpinak opłukać i osuszyć

2

Na patelni podgrzewamy masło

3

Wkładamy szpinak i mieszając, smażymy go przez ok. 1 – 2 minuty aż zwiędnie

4

Jajka energicznie roztrzepujemy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu

5

Dodajemy szpinak z patelni i mieszamy całość

6

Na patelni podgrzewamy drugą łyżkę masła

7

Wlewamy masę jajeczną ze szpinakiem i układamy połówki pomidorków koktajlowych

8

Przykrywamy patelnię pokrywą i podgrzewamy na małym ogniu, aż masa się zetnie przez ok. 5 minut

9

Nakładamy na talerz i cieszymy się naszym omletem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?