Omletowa tortilla

Omlety są idealne na śniadanie. Mogą być w wersji na słono, jak również na słodko. Proponuję przepis na omletową tortillę, który skradnie serca wszystkich smakoszy. Jest to jedna z opcji podania jajek na śniadanie. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużo czasu.

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,58/5
(z 26 ocen)
Omletowa tortilla
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

239 kcal Kalorie
21 g Białko
15 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
491 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
plaster szynki parmeńskiej
15 g
1
sztuka pomidorki koktajlowe
20 g
0,1
sztuki sera mozzarella
15 g
25 g
 roszponki
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki słodkiej papryki
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

239 kcal Kalorie
21 g Białko
15 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
491 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka mieszamy z odrobiną wody

2

Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię cienką warstwę

3

Pomidorki kroimy w plasterki. Szynkę kroimy na małe paseczki. Ser kroimy w kostkę. Kładziemy na omleta.

4

Gdy jaja będą już prawie ścięte, nakładamy warzywa i rolujemy naleśnika

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?