
Omletowa tortilla
Omlety są idealne na śniadanie. Mogą być w wersji na słono, jak również na słodko. Proponuję przepis na omletową tortillę, który skradnie serca wszystkich smakoszy. Jest to jedna z opcji podania jajek na śniadanie. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużo czasu.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
242
kcal
Kalorie
21
g
Białko
15
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
493
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1
|
plaster szynki parmeńskiej
15 g
|
2
|
sztuki pomidorki koktajlowe
40 g
|
0,1
|
sztuki sera mozzarella
15 g
|
25 g
|
roszponki
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki słodkiej papryki
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
242
kcal
Kalorie
21
g
Białko
15
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
493
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Jajka mieszamy z odrobiną wody (2-3 łyżki). Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
2
Wylewamy na patelnię z rozgrzaną oliwą cienką warstwę ciasta.
3
Pomidorki kroimy w plasterki, szynkę na paseczki, ser w kostkę. Kładziemy na omleta.
4
Gdy jaja będą już prawie ścięte, nakładamy pokrojone warzywa i rolujemy naleśnika.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
