
Batony orzechowe

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
405
kcal
Kalorie
12
g
Białko
32
g
Tłuszcze
21
g
Węglowodany
133
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
30
łyżeczek masła orzechowego
300 g
14
sztuk daktyli
70 g
4
garści orzechów włoskich
120 g
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 g
0,7
sztuki gorzkiej czekolady
70 g
0,2
szklanki napoju migdałowego
50 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
405
kcal
Kalorie
12
g
Białko
32
g
Tłuszcze
21
g
Węglowodany
133
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
225 g masła orzechowego oraz daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80 g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii
2
Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.
3
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i napój migdałowy.
4
Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
5
Schłodzone batony kroimy na małe części.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
