Batony orzechowe

15 min
Czas przygotowania
165 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,09/5
(z 23 ocen)
Batony orzechowe
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

405 kcal Kalorie
12 g Białko
32 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
133 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
30
łyżeczek masła orzechowego
300 g
14
sztuk daktyli
70 g
4
garści orzechów włoskich
120 g
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 g
0,7
sztuki gorzkiej czekolady
70 g
0,2
szklanki napoju migdałowego
50 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

405 kcal Kalorie
12 g Białko
32 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
133 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

225 g masła orzechowego oraz daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80 g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii

2

Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.

3

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i napój migdałowy.

4

Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny

5

Schłodzone batony kroimy na małe części.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?