
Batony orzechowe
Orzechy i czekolada to połączenie idealne — a nasze batony orzechowe są na to dowodem! To świetny sposób na chwilę relaksu — a także bogate źródło magnezu, żelaza i kwasów omega-3. Pamiętaj: dieta wcale ≠ brak słodyczy. Wystarczy umiar i…dobry przepis. Smacznego!

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
30
|
łyżeczek masła orzechowego
300 g
|
14
|
sztuk daktyli
70 g
|
120 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 g
|
0,7
|
sztuki gorzkiej czekolady
70 g
|
0,2
|
szklanki mleka roślinnego
50 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
225 g masła orzechowego oraz daktyle blendujemy, dodajemy 80 g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii, dokładnie miksujemy.
Dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem (keksówka).
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z resztą masła orzechowego i napojem roślinnym.
Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
Schłodzone batony kroimy na małe części.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
