
Blok czekoladowy
Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W garnku rozpuszczamy czekoladę. Dla osłody możemy dodać erytrol
Dodajemy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe
Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy
Dodajemy ¾ orzechów (mogą być wcześniej posiekane).
Przelewamy masę do formy posmarowanej olejem kokosowym i dekorujemy pozostałymi orzechami.
Wstawiamy na lodówki na 2-3 godziny.
Po wyjęciu z lodówki nasz blok jest już gotowy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
