Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym

Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym to wyśmienite rozwiązanie dla wszystkich smakoszy słodkości. Składniki są odpowiednio dobrane pod względem smaku tak, aby w pełni zadowolić wymagające podniebienia. Wykorzystaj przepis na zdrową przekąskę.

20 min
Czas przygotowania
80 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,59/5
(z 17 ocen)
Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

327 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
56 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
3
sztuki gorzkiej czekolady
300 g
20
łyżeczek erytrolu
100 g
0,3
sztuki masła 82%
50 g
30
łyżeczek masła orzechowego
300 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

327 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
56 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Czekoladę rozpuszczamy w garnku, czekamy aż odrobinę przestygnie

2

3/4 rozpuszczonej czekolady nakładamy do formy na ciasto równomiernie rozprowadzając

3

Następnie wkładamy do lodówki i czekamy, aż zastygnie

4

W między czasie miksujemy erytrol na puder

5

Masło orzechowe mieszamy z masłem i pudrem z erytrolu

6

Nakładamy masę na zastygniętą czekoladę

7

Wkładamy do lodówki na około 20-30 minut

8

Pozostałą część czekolady rozprowadzamy i wkładamy ciasto ponownie do lodówki

9

Najlepiej smakuje dobrze schłodzone. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?