![Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2017/12/17235457/Ciasto-male.png)
Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym
Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym to wyśmienite rozwiązanie dla wszystkich smakoszy słodkości. Składniki są odpowiednio dobrane pod względem smaku tak, aby w pełni zadowolić wymagające podniebienia. Wykorzystaj przepis na zdrową przekąskę.
![Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2017/12/17235454/ciasto-czekoladowe-male.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki gorzkiej czekolady
300 g
|
20
|
łyżeczek erytrolu
100 g
|
10
|
łyżeczek masła
50 g
|
30
|
łyżeczek masła orzechowego
300 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Czekoladę rozpuszczamy w garnku, czekamy, aż odrobinę przestygnie.
3/4 rozpuszczonej czekolady nakładamy do okrągłej formy (średnica 24 cm), równo rozprowadzając.
Następnie wkładamy do lodówki i czekamy, aż zastygnie.
Masło orzechowe mieszamy z masłem i rozdrobnionym erytrolem.
Nakładamy masę na zastygniętą czekoladę. Wkładamy do lodówki na około 20-30 minut.
Pozostałą część czekolady rozprowadzamy na wierzchu ciasta i wkładamy ponownie do lodówki, do zastygnięcia. Smacznego!