Ciasto na biszkoptach

Ciasto na biszkoptach

To propozycja dla tych, którzy chcą szybko przygotować pyszny deser. Wystarczy mieć w domu biszkopty, jogurt, żelatynę i dowolne owoce. Jeszcze tylko cukier zastąpmy erytrolem, aby ciasto na biszkoptach było dietetyczne i w kilka minut nasz deser będzie gotowy!

20 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,31/5
(z 29 ocen)
Ciasto na biszkoptach
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

410 kcal Kalorie
32 g Białko
14 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
356 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
25
łyżek ricotty
500 g
3,5
opakowania jogurtu skyr
525 g
20
sztuk biszkoptów
100 g
2,5
łyżki żelatyny
20 g
8
łyżeczek erytrolu
40 g
200 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

410 kcal Kalorie
32 g Białko
14 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
356 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Żelatynę zalewamy minimalną ilością gorącej wody, rozpuszczamy. Dodajemy pojedynczo 3-4 łyżeczki zimnego jogurtu i dokładnie mieszamy.

2

Miksujemy ricottę, jogurt, rozpuszczoną żelatynę z jogurtem oraz erytrol.

3

Dodajemy owoce do środka masy.

4

Na biszkopty w tortownicy wylewamy masę serowo jogurtową. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.