
Czekoladowe ciastka owsiane
Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
szklanki napoju sojowego
125 g
|
4
|
łyżeczki masła
20 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
2
|
łyżki kakao
20 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wlewamy napój roślinny, dodajemy masło i erytrol. Mieszamy do zagotowania.
Odstawiamy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, kakao i dokładnie mieszamy.
Nakładamy po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczamy i formujemy okrągłe ciastka.
Ciastek nie pieczemy – odstawiamy w chłodne miejsce na około pól godziny do zastygnięcia. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
