Czekoladowe ciastka owsiane

Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 84 ocen)
Czekoladowe ciastka owsiane
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

187 kcal Kalorie
6 g Białko
10 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
23 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
0,5
szklanki napoju sojowego
125 g
4
łyżeczki oleju kokosowego
20 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g
2
łyżki kakao
20 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
12
łyżek płatków owsianych
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

187 kcal Kalorie
6 g Białko
10 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
23 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Do rondelka wlewamy napój roślinny, dodajemy olej kokosowy i erytrol. Mieszamy do zagotowania

2

Odstawiamy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, kakao i dokładnie mieszamy

3

Nakładamy po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczamy i formujemy okrągłe ciastka

4

Odstawiamy w chłodne miejsce na około pól godziny do zastygnięcia. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?