Ciasteczka bananowo-kakaowe

Ciasteczka bananowo-kakaowe

Prosty przepis na pyszne ciastka owsiane, które są szybkie w przygotowaniu i chrupiące. Ciasteczka bananowo-kakaowe popijane mlekiem smakują doskonale, ale nie tylko. Mogą towarzyszyć Ci wszędzie tam, gdzie zgłodniejesz. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,11/5
(z 196 ocen)
Ciasteczka bananowo-kakaowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

286 kcal Kalorie
8 g Białko
12 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
5 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
sztuka banana
120 g
40 g
 orzechów nerkowca
1
łyżka kakao
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

286 kcal Kalorie
8 g Białko
12 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
5 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Banana rozgniatamy widelcem.

2

Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

3

Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół, przez około 15 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.