Ciasteczka bananowo-kakaowe

Prosty przepis na pyszne ciastka owsiane, które są szybkie w przygotowaniu i chrupiące. Ciasteczka bananowo-kakaowe popijane mlekiem smakują doskonale, ale nie tylko. Mogą towarzyszyć Ci wszędzie tam, gdzie zgłodniejesz. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,22/5
(z 139 ocen)
Ciasteczka bananowo-kakaowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

112 kcal Kalorie
3 g Białko
5 g Tłuszcze
16 g Węglowodany
2 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
sztuka banana
120 g
1,3
garści orzechów nerkowca
40 g
1
łyżka kakao surowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

112 kcal Kalorie
3 g Białko
5 g Tłuszcze
16 g Węglowodany
2 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Banana rozgniatamy widelcem

2

Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy

3

Na blaszce kładziemy papier do pieczenia

4

Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

5

Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut

6

Po wyjęciu z piekarnika możemy się delektować naszymi ciastkami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?