Ciasteczka bananowo-kakaowe
Prosty przepis na pyszne ciastka owsiane, które są szybkie w przygotowaniu i chrupiące. Ciasteczka bananowo-kakaowe popijane mlekiem smakują doskonale, ale nie tylko. Mogą towarzyszyć Ci wszędzie tam, gdzie zgłodniejesz. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę.
Kategorie
Bez cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Bez produktów mlecznych
Bez soli
Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol
Low fat
Low glycemic index
Na wynos
Szybkie przygotowanie
Vege
Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
286
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
5
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
40 g
|
orzechów nerkowca
|
1
|
łyżka kakao
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
286
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
5
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Banana rozgniatamy widelcem.
2
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
3
Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół, przez około 15 minut. Smacznego!