Ciasteczka z malinami

Lato to sezon na maliny. Można z nich przyrządzić na przykład ciasteczka z malinami. Będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe, gdy do wypieku użyjemy mąki pełnoziarnistej zamiast białej, a cukier zastąpimy miodem. Soczyste maliny nadadzą naszym ciasteczkom apetycznego koloru.

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,92/5
(z 66 ocen)
Ciasteczka z malinami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

168 kcal Kalorie
5 g Białko
5 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
75 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
3
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
0,5
łyżki kakao
5 g
100 g
 malin
1
sztuka jajka
56 g
3
łyżeczki miodu
36 g
2
łyżeczki masła
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

168 kcal Kalorie
5 g Białko
5 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
75 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, tryb góra-dół.

2

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz płatki.

3

Masło, miód i jajko mieszamy, następnie łączymy z suchymi składnikami.

4

Dodajemy maliny i ponownie mieszamy.

5

Na papier do pieczenia wkładamy kulki i pieczemy 15 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?