Ciasteczka z malinami

Lato to sezon na maliny. Można z nich przyrządzić na przykład ciasteczka z malinami. Będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe, gdy do wypieku użyjemy mąki pełnoziarnistej zamiast białej, a cukier zastąpimy miodem. Soczyste maliny nadadzą naszym ciasteczkom apetycznego koloru.

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,92/5
(z 66 ocen)
Ciasteczka z malinami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

170 kcal Kalorie
5 g Białko
5 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
72 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
3
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
0,5
łyżki kakao
5 g
1
garść malin
70 g
1
sztuka jajka
56 g
3
łyżeczki miodu
36 g
2
łyżeczki oleju kokosowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

170 kcal Kalorie
5 g Białko
5 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
72 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni

2

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz płatki.

3

Mieszamy ze sobą olej kokosowy, miód, jajko i łączymy z suchymi składnikami.

4

Dodajemy maliny i mieszamy z resztą składników.

5

Na papier do pieczenia wkładamy kulki i pieczemy 15 minut.

6

Cieszymy smakiem pysznych ciasteczek z malinami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?