
Kanapka z jajkiem sadzonym
Przepis na szybką i smaczną kanapkę z jajkiem sadzonym, którą możesz zaspokoić swój poranny głód lub zabrać ją ze sobą na drugie śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które na pewno znajdziesz u siebie w lodówce i danie gotowe.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
434
kcal
Kalorie
21
g
Białko
23
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
559
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
2
|
kromki chleba bezglutenowego
60 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
434
kcal
Kalorie
21
g
Białko
23
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
559
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Chlebek możemy włożyć do tostera lub piekarnika, tak by był chrupiący.
2
Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy jajka sadzone, posypując je do smaku pieprzem, ziołami i szczyptą soli.
3
Na talerzu układamy: jajka, rukolę, pomidorki przekrojone na pół. Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
