Kanapka z jajkiem sadzonym

Przepis na szybką i smaczną kanapkę z jajkiem sadzonym, którą możesz zaspokoić swój poranny głód lub zabrać ją ze sobą na drugie śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które na pewno znajdziesz u siebie w lodówce i danie gotowe.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,63/5
(z 27 ocen)
Kanapka z jajkiem sadzonym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

433 kcal Kalorie
21 g Białko
23 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
559 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
2
kromki chleba bezglutenowego
60 g
20 g
 rukoli
4
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

433 kcal Kalorie
21 g Białko
23 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
559 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Chlebek możemy włożyć do tostera lub piekarnika, tak by był chrupiący

2

Na niewielkiej ilości tłuszczu robimy dwa jajka sadzone, posypując je do smaku pieprzem, ziołami i szczyptą soli, najlepsze smakują gdy żółtko jest jeszcze płynne

3

Wykładamy rukolę, pomidorki kroimy na pół. Posypujemy przyprawami

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?