Kanapki z jajkiem i awokado

Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,57/5
(z 30 ocen)
Kanapki z jajkiem i awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

501 kcal Kalorie
22 g Białko
24 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
680 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
0,5
sztuki awokado
70 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
3
sztuki rzodkiewki
45 g
3
kromki pieczywa żytniego
90 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

501 kcal Kalorie
22 g Białko
24 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
680 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę

2

Następnie kroimy na cienkie plasterki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem

3

Układamy na pieczywie i rozsmarowujemy nożem

4

Jajko gotujemy na półtwardo, tak aby środek był miękki. Kroimy w plasterki i układamy na kromkach

5

Rzodkiewki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na jajkach

6

Doprawiamy całość solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Nasze kanapki są gotowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?