
Kanapka z omletem i pastą z awokado
Ciekawa propozycja na wykorzystanie awokado jako dodatku do kanapki. Kanapka z omletem i pastą z awokado to świetny posiłek dla osób uwielbiających awokado, jednak nie w samotnej wersji. Zdecydowanie lepiej smakuje w połączeniu z różnymi przyprawami.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naczynie na omlet nagrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Jajka wymieszać z tartym serem i mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem
Masę jajeczną przelewamy do rozgrzanego naczynia
Wkładamy do piekarnika na około 20 minut
Na 2-3 minuty przed końcem układamy pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki
Awokado obieramy, rozgniatamy za pomocą widelca
Dodajemy sok z cytryny, starty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem
Kromki chleba smarujemy pastą z awokado
Omlet kroimy na kawałki i układamy na kanapkach. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
