Kanapka z jajkiem i serem cheddar

Kanapka z jajkiem i serem cheddar

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,53/5
(z 36 ocen)
Kanapka z jajkiem i serem cheddar
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
24 g Białko
31 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
726 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
sztuka jajka kurzego
56 g
3
plastry sera cheddar
45 g
0,5
sztuki awokado
70 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
24 g Białko
31 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
726 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajko gotujemy na półtwardo przez ok. 5-6 minut (czas liczony od zagotowania wody). Następnie studzimy i obieramy jajko.

2

Awokado obieramy i kroimy w plasterki.

3

Na kromkach układamy ser, awokado i pokrojone jajko.

4

Doprawiamy solą i pieprzem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?