Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,78/5
(z 27 ocen)
Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

442 kcal Kalorie
23 g Białko
25 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
722 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
sztuka jajka kurzego
56 g
3
plastry sera cheddar
45 g
0,2
sztuki awokado
30 g
2
kromki chleba bezglutenowego
60 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

442 kcal Kalorie
23 g Białko
25 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
722 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy

2

Awokado obieramy i kroimy w plasterki

3

Chlebek możemy upiec z przepisu chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej

4

Na chlebku układamy plasterek sera, kilka plasterków awokado i połówkę jajka

5

Doprawiamy solą i pieprzem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?