
Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
442
kcal
Kalorie
23
g
Białko
25
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
722
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka jajka kurzego
56 g
|
3
|
plastry sera cheddar
45 g
|
0,2
|
sztuki awokado
30 g
|
2
|
kromki chleba bezglutenowego
60 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
442
kcal
Kalorie
23
g
Białko
25
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
722
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy
2
Awokado obieramy i kroimy w plasterki
3
Chlebek możemy upiec z przepisu chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej
4
Na chlebku układamy plasterek sera, kilka plasterków awokado i połówkę jajka
5
Doprawiamy solą i pieprzem
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
