Kanapka z jajkiem i serem cheddar

Kanapka z jajkiem i serem cheddar

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,59/5
(z 34 ocen)
Kanapka z jajkiem i serem cheddar
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

467 kcal Kalorie
25 g Białko
26 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
742 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka jajka kurzego
56 g
3
plastry sera cheddar
45 g
0,2
sztuki awokado
30 g
2
kromki chleba bezglutenowego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

467 kcal Kalorie
25 g Białko
26 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
742 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy.

2

Awokado obieramy i kroimy w plasterki.

3

Na kromkach układamy plasterek sera, awokado i połówkę jajka.

4

Doprawiamy solą i pieprzem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?