Kanapka z indykiem

Szukasz oryginalnego pomysłu na kanapkę? Nasza kanapka z indykiem udowodni Ci, że to klasyczne danie wcale nie musi być nudne! Wystarczy, że delikatnego indyka połączysz z kwaśną żurawiną i wyrazistą szynką parmeńską, a Twoja kanapka nabierze niepowtarzalnego charakteru.

 

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,91/5
(z 22 ocen)
Kanapka z indykiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

285,2 kcal Kalorie
20,5 g Białko
7,1 g Tłuszcze
37,5 g Węglowodany
1016,7 mg Sód
5,4 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego
60 g
1
łyżeczka żurawiny w słoiczku
15 g
1
garść rukoli
20 g
4
plastry szynki z indyka
60 g
1
plaster szynki szwarcwaldzkiej
15 g
0,1
opakowania sera camembert
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

285,2 kcal Kalorie
20,5 g Białko
7,1 g Tłuszcze
37,5 g Węglowodany
1016,7 mg Sód
5,4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Chleb smarujemy żurawiną.

2

Układamy na nim rukolę, szynkę, pokrojony w plastry ser, szynkę szwarcwaldzką i znowu ser, indyka, rukolę i przykrywamy kromką chleba posmarowaną żurawiną.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?