Kanapka z szarpaną wieprzowiną

15 min
255 min
Poziom trudności: Średni
Oceń
4,45/5
(z 20 ocen)
Kanapka z szarpaną wieprzowiną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

573,8 kcal Kalorie
53,5 g Białko
19,0 g Tłuszcze
53,8 g Węglowodany
1023,6 mg Sód
4,7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bagietki pełnoziarnistej
280 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
garści sałaty rzymskiej
40 g
8
porcji łopatki wieprzowej
800 g
3
ząbki czosnku
18 g
1
garść kolendry
4 g
2
szczypty kminu rzymskiego
2 g
2
łyżki syropu kolonowego
20 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
3
szczypty papryki wędzonej
3 g
2
łyżki łyżki sosu sojowego
20 g
2
szklanki pomidorów z kartonu
400 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

573,8 kcal Kalorie
53,5 g Białko
19,0 g Tłuszcze
53,8 g Węglowodany
1023,6 mg Sód
4,7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony,

2

Przekładamy do naczynia żaroodpornego,

3

Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty)

4

Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem,

5

Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140 stopni

6

Mięso szarpiemy w naczyniu, przekrajamy bagietkę i kroimy cebulkę.

7

Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i cebulkę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?