
Kanapka z szarpaną wieprzowiną
Marzysz o prostej potrawie, rodem z najlepszej restauracji? Nasza kanapka z szarpaną wieprzowiną jest właśnie dla Ciebie! Ta pełnowartościowa propozycja posiłku, zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter idealnemu połączeniu słodkiego syropu klonowego, wytrawnej wieprzowiny i wyrazistych przypraw. Spróbuj koniecznie!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony,
Przekładamy do naczynia żaroodpornego,
Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty)
Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem,
Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140 stopni
Mięso szarpiemy w naczyniu, przekrajamy bagietkę i kroimy cebulkę.
Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i cebulkę.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
