Kanapka z pieczoną piersią z kurczaka, pastą z suszonych pomidorów i rukolą
Nudne kanapki? Nie z nami! Kanapka z pieczoną piersią z kurczaka, pastą z suszonych pomidorów i rukolą jest na to idealnym dowodem. Znajdziesz tu chrupiącą ciabattę, soczystą pastę pomidorową i delikatną pierś z kurczaka. Smak i wygląd jak w najlepszej kawiarni — tyle że w wersji zdrowszej i…tańszej!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka bułki ciabatta
80 g
|
1
|
sztuka suszonego pomidora
20 g
|
10 g
|
nasion słonecznika
|
20 g
|
rukoli
|
75 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
0,1
|
szklanki wody
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra – dół. Pierś z kurczaka możemy posypać swoimi ulubionymi przyprawami. Pieczemy ok 20 – 30 minut (w zależności od grubości kawałka mięsa), aż w środku nie będzie surowy. Studzimy.
Bułkę kroimy na pół.
Pomidora blendujemy z nasionami słonecznika oraz wodą.
Przekrojoną bułkę smarujemy przygotowaną pastą, układamy na niej rukolę i pokrojoną pierś z kurczaka. Kanapkę przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego!