Jogurt roślinny z domową granolą, jabłkiem i gruszką

Jogurt roślinny z domową granolą, jabłkiem i gruszką

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,00/5
(z 3 ocen)
Jogurt roślinny z domową granolą, jabłkiem i gruszką
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

497 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
19 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
12
łyżek płatków owsianych
120 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
1
opakowanie jogurtu roślinnego
160 g
1
sztuka jabłka
150 g
30 g
 orzechów włoskich
1
łyżeczka cynamonu
4 g
1
sztuka gruszki
130 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

497 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
19 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego i orzechów.

2

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180*C przez około 10-15 minut mieszając co kilka minut. Jeśli po tym czasie granola jest zbyt mało zarumieniona, wydłużamy czas pieczenia.

3

Po upieczeniu studzimy i jak już będzie zimna kruszymy.

4

Kroimy jabłko i gruszkę w kostkę i przyprawiamy cynamonem.

5

Do miseczki nakładamy jogurt roślinny, przygotowaną granolę, jabłko z gruszką, następnie całość mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.