
Jogurt roślinny z domową granolą, jabłkiem i gruszką
5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,25/5
(z 4 ocen)

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
497
kcal
Kalorie
12
g
Białko
15
g
Tłuszcze
82
g
Węglowodany
19
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
1
|
opakowanie jogurtu roślinnego
160 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżeczka cynamonu
4 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
497
kcal
Kalorie
12
g
Białko
15
g
Tłuszcze
82
g
Węglowodany
19
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego i orzechów.
2
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180*C przez około 10-15 minut mieszając co kilka minut. Jeśli po tym czasie granola jest zbyt mało zarumieniona, wydłużamy czas pieczenia.
3
Po upieczeniu studzimy i jak już będzie zimna kruszymy.
4
Kroimy jabłko i gruszkę w kostkę i przyprawiamy cynamonem.
5
Do miseczki nakładamy jogurt roślinny, przygotowaną granolę, jabłko z gruszką, następnie całość mieszamy.
Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.