Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem

Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem

Chrupiące orzechy, rozpływająca się czekolada i soczyste jabłko… Narobiliśmy Ci już smaka? Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem jest świetną propozycją dla wszystkich miłośników słodkich śniadań – z takim posiłkiem zdecydowanie bardzo przyjemnie jest zaczynać Swój dzień.

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,11/5
(z 19 ocen)
Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

424 kcal Kalorie
15 g Białko
19 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
132 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
30 g
 orzechów włoskich
0,2
sztuki gorzkiej czekolady
20 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
1
sztuka jabłka
150 g
20
opakowań jogurtu naturalnego
400 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

424 kcal Kalorie
15 g Białko
19 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
132 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mieszamy płatki owsiane, pokruszone orzechy i syrop klonowy.

2

Składniki rozkładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut, mieszając co chwilę. Po upieczeniu studzimy i kruszymy, gdy będzie zimna.

3

Do miski nakładamy jogurt, granolę, posiekaną czekoladę oraz pokrojone jabłko.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?