Czekoladowa owsianka z migdałami

Czekoladowa owsianka z migdałami

Magnez, wapń, żelazo, witaminy z grupy B – czekoladowa owsianka z migdałami zawiera je wszystkie. Ten prosty przepis na śniadanie lub kolację to prawdziwa gratka dla fanów słodkości. Znajdziesz tu bowiem podwójną dawką magnetycznego czekoladowego smaku – owsianka ma w składzie zarówno kakao, jak i dodatek czekolady gorzkiej. Do tego migdały, odżywka białkowa, miód i gotowe. Takiemu śniadaniu nie oprze się nawet niejadek – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,55/5
(z 22 ocen)
Czekoladowa owsianka z migdałami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

512 kcal Kalorie
27 g Białko
22 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
227 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
7,5
łyżki płatków
75 g
1,2
szklanki mleka
300 g
3
łyżki odżywki białkowej
30 g
1
łyżka kakao
10 g
40 g
 migdałów
0,2
sztuki czekolady gorzkiej
20 g
2
łyżeczki miodu
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

512 kcal Kalorie
27 g Białko
22 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
227 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości na niewielkiej mocy palnika (jeżeli nie chcemy gotować płatków, możemy zalać je ciepłym mlekiem i odstawić na parę minut, aż zmiękną). Jeśli owsianka jest zbyt gęsta, dolewamy stopniowo wodę, natomiast przy zbyt rzadkiej owsiance, gotujemy ją chwilę dłużej, aby odparować większą ilość płynów. Wyłączamy palnik.

2

Dodajemy kakao i odżywkę. Dokładnie mieszamy.

3

Owsiankę przekładamy do miseczki. Na wierzchu układamy posiekaną czekoladę, migdały i polewamy miodem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.