
Zupa krem z ciecierzycy

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Odcinamy końce marchewek, cebule kroimy na 4 części, rozgniatamy czosnek i kroimy chili na mniejsze kawałki, wszystkie składniki przekładamy na blaszkę, posypujemy solą i imbirem
Odcedzamy ciecierzyce i w miseczce posypujemy słodką papryką i solą
Pieczemy warzywa przez 30 minut, następnie dodajemy ciecierzycę (uprzednio robiąc jej miejsce, żeby można było ją ławo oddzielić) i pieczemy kolejne 30 minut
Po upieczeniu wyciągamy blaszkę i przekładamy marchewkę czosnek i cebulę do pojemnika, w którym będziemy blendować zupę, natomiast ciecierzycę do oddzielnego.
Do marchewek dodajemy bulion i blendujemy, sprawdzamy, czy krem jest odpowiednio słony i przekładamy do garnka
Do zupy dodajemy mleczko kokosowe i zagotowujemy
Zupę podajemy z pieczoną ciecierzycą na wierzchu
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
