
Zupa curry

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
340
kcal
Kalorie
11
g
Białko
17
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
241
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
500 g
|
kalafiora
|
2
|
plastry imbiru
10 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
sztuka papryczki chilli
20 g
|
4
|
łyżeczki kurkumy
8 g
|
2
|
łyżeczki słodkiej papryki
6 g
|
3
|
łyżeczki curry
12 g
|
5
|
garści szpinaku
125 g
|
4
|
sztuki ziemniaków
280 g
|
2
|
sztuki cukinii
400 g
|
1
|
szklanka bulionu warzywnego
250 g
|
0,8
|
opakowania mleczka kokosowego
300 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
340
kcal
Kalorie
11
g
Białko
17
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
241
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, chili i imbir około 2 minut. Następnie dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze około 1 minutę.
2
Dolewamy mleczko kokosowe i bulion. Doprawiamy solą i czekamy aż powstały sos się zagotuje.
3
Dodajemy do sosu kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w ćwiartki, oraz pokrojoną cukinię. Gotujemy ok. 15 min, do zmięknięcia warzyw.
4
Dodajemy szpinak i mieszamy, gotujemy jeszcze minutę. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
