Zupa curry

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,13/5
(z 53 ocen)
Zupa curry
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

340 kcal Kalorie
11 g Białko
17 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
241 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
500 g
 kalafiora
2
plastry imbiru
10 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka papryczki chilli
20 g
4
łyżeczki kurkumy
8 g
2
łyżeczki słodkiej papryki
6 g
3
łyżeczki curry
12 g
5
garści szpinaku
125 g
4
sztuki ziemniaków
280 g
2
sztuki cukinii
400 g
1
szklanka bulionu warzywnego
250 g
0,8
opakowania mleczka kokosowego
300 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

340 kcal Kalorie
11 g Białko
17 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
241 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, chili i imbir około 2 minut. Następnie dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze około 1 minutę.

2

Dolewamy mleczko kokosowe i bulion. Doprawiamy solą i czekamy aż powstały sos się zagotuje.

3

Dodajemy do sosu kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w ćwiartki, oraz pokrojoną cukinię. Gotujemy ok. 15 min, do zmięknięcia warzyw.

4

Dodajemy szpinak i mieszamy, gotujemy jeszcze minutę. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?