Wrap z wędzonym pstrągiem

Wrap z wędzonym pstrągiem

Ryba na śniadanie? A może rybna kolacja? Postaw na wrap z wędzonym pstrągiem, czyli kreatywny sposób na zwiększenie spożycia ryb! Znajdziesz tu wyrazistego pstrąga, chrupiące warzywa, orzeźwiający sos jogurtowy i oczywiście tortillę, która świetnie łączy wszystkie składniki. I co najlepsze – to pyszne danie przygotujesz w zaledwie 15 minut, jest więc idealną opcją dla zapracowanych. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wrap z wędzonym pstrągiem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

408 kcal Kalorie
26 g Białko
11 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
515 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
2
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
150 g
 wędzonego pstrąga
50 g
 rukoli
1
sztuka ogórka świeżego
150 g
0,5
sztuki papryki
85 g

Sos:

0,2
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka koperku
4 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

408 kcal Kalorie
26 g Białko
11 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
515 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Przygotowujemy sos: w małej miseczce mieszamy jogurt naturalny z kilkoma kroplami soku z cytryny, solą, pieprzem i koperkiem.

2

Wędzonego pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki.

3

Ogórka kroimy w cienkie plasterki, a paprykę w cienkie paski.

4

Na wrapie rozsmarowujemy sos, układamy rukolę, rybę, ogórka i paprykę.

5

Zwijamy wrap, zaczynając od dolnego brzegu, a następnie boków, tworząc ciasny rulon.

6

Jeśli preferujesz ciepłego wrapa, możesz go lekko podgrzać na suchej patelni przez 2–3 minuty z każdej strony.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.