Tortilla z jajecznicą

Tortilla z jajecznicą

Jajecznicę możesz podać z chlebem, bułką, bajglem…albo tortillą! Jeśli masz ochotę na kreatywną wersję tego klasycznego śniadania, nasza tortilla z jajecznicą jest właśnie dla Ciebie. Takie śniadanie rodem z fast foodu ze „złotymi łukami” w logo ma same zalety: świetnie smakuje i syci, a i to nie koniec. Bo dodatek świeżych warzyw sprawia, że takie danie staje się świetnym źródłem witaminy C, beta-karotenu i folianów. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 17 ocen)
Tortilla z jajecznicą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

551 kcal Kalorie
24 g Białko
32 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
587 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
łyżeczka oliwy
5 g
2
sztuki jajka
112 g
2
łyżki serka
50 g
25 g
 szpinaku
0,5
sztuki papryki
85 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
sztuka tortilli
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

551 kcal Kalorie
24 g Białko
32 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
587 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy jajecznicę. Przyprawiamy solą.

2

Tortillę smarujemy serkiem, nakładamy szpinak, pokrojoną paprykę i jajecznicę. Zawijamy w rulon. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?