
Tortilla z jajecznicą
Jajecznicę możesz podać z chlebem, bułką, bajglem…albo tortillą! Jeśli masz ochotę na kreatywną wersję tego klasycznego śniadania, nasza tortilla z jajecznicą jest właśnie dla Ciebie. Takie śniadanie rodem z fast foodu ze „złotymi łukami” w logo ma same zalety: świetnie smakuje i syci, a i to nie koniec. Bo dodatek świeżych warzyw sprawia, że takie danie staje się świetnym źródłem witaminy C, beta-karotenu i folianów. Smacznego!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
2
|
sztuki jajka
112 g
|
2
|
łyżki serka
50 g
|
25 g
|
szpinaku
|
0,5
|
sztuki papryki
85 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
sztuka tortilli
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy jajecznicę. Przyprawiamy solą.
Tortillę smarujemy serkiem, nakładamy szpinak, pokrojoną paprykę i jajecznicę. Zawijamy w rulon. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
