Tortilla z fasolą i salsą pomidorową

Buenos dias! Masz ochotę na danie w prawdziwie meksykańskim stylu? Jeśli tak — nasza tortilla z fasolą i salsą pomidorową jest właśnie dla Ciebie. Potrawa ta jest idealnym przykładem na kreatywny, zdrowy fast-food pełen żelaza, magnezu, wapnia i witaminy C. I co najlepsze — jest ekspresowa w przygotowaniu. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tortilla z fasolą i salsą pomidorową
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

576 kcal Kalorie
31 g Białko
26 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
1340 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilii pełnoziarnistej
60 g
4
plastry sera gouda
60 g
0,3
opakowania fasoli czerwonej
80 g
2
plastry chorizo
14 g
0,5
sztuki papryki
85 g
1
sztuka pomidora
160 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
garści kolendry
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

576 kcal Kalorie
31 g Białko
26 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
1340 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na tortillę kładziemy ser, odsączoną fasolę i chorizo pokrojone w plasterki. Przykrywamy drugim plackiem. Przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu pod przykryciem – ok 3-4 minuty z każdej strony.

2

W międzyczasie kroimy w kostkę paprykę, pomidora i cebulę. Pomidora mieszamy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Quesadillę ściągamy z patelni, podajemy z papryką, salsą i posypujemy kolendrą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?