Wege gofry z ciecierzycy na słono

Wege gofry z ciecierzycy na słono

Wege gofry z ciecierzycy na słono to przepis idealny na lekką przekąskę, śniadanie lub kolację. Gofry są proste w przygotowaniu, pełnowartościowe i sycą na długo. Nasz przepis zakłada podanie ich z kremowym serem wegańskim, chrupiącym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi. Danie jest pełne wartości odżywczych – zawiera białko, błonnik pokarmowy, likopen i antyoksydanty. Nie czekaj – wypróbuj! Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wege gofry z ciecierzycy na słono
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

568 kcal Kalorie
21 g Białko
29 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1074 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki ciasta na gofry z ciecierzycy
186 g

Dodatki:

3
łyżki serka śmietankowego
75 g
4
plastry plastrów wegański Vemondo
50 g
1
sztuka ogórka świeżego
150 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

568 kcal Kalorie
21 g Białko
29 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1074 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Gofry przygotowujemy wg przepisu na stronie https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-na-gofry-z-ciecierzycy/.

2

Gotowe gofry smarujemy serkiem.

3

Podajemy z kawałkami warzyw.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.