Wege gofry z ciecierzycy na słono
Wege gofry z ciecierzycy na słono to przepis idealny na lekką przekąskę, śniadanie lub kolację. Gofry są proste w przygotowaniu, pełnowartościowe i sycą na długo. Nasz przepis zakłada podanie ich z kremowym serem wegańskim, chrupiącym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi. Danie jest pełne wartości odżywczych – zawiera białko, błonnik pokarmowy, likopen i antyoksydanty. Nie czekaj – wypróbuj! Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
568
kcal
Kalorie
21
g
Białko
29
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
1074
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki ciasta na gofry z ciecierzycy
186 g
|
Dodatki: |
|
3
|
łyżki serka śmietankowego
75 g
|
4
|
plastry plastrów wegański Vemondo
50 g
|
1
|
sztuka ogórka świeżego
150 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
568
kcal
Kalorie
21
g
Białko
29
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
1074
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Gofry przygotowujemy wg przepisu na stronie https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-na-gofry-z-ciecierzycy/.
2
Gotowe gofry smarujemy serkiem.
3
Podajemy z kawałkami warzyw.