
Gofry z serkiem, szynką i warzywami
Nie masz pomysłu na śniadanie? Wypróbuj nasz przepis na gofry z serkiem, szynką i warzywami, a przekonasz się, że to klasyczne deserowe danie sprawdza się świetnie także w wersji wytrawnej!

Kategorie


Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
479
kcal
Kalorie
25
g
Białko
19
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
637
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
Ciasto:
2
sztuki jajek
112 g
1,2
szklanki mleka
300 g
15
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
225 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
Dodatki:
8
łyżek serka śmietankowego
200 g
8
garści rukoli
160 g
16
plastrów szynki z kurczaka
160 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
2
sztuki ogórków
300 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
479
kcal
Kalorie
25
g
Białko
19
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
637
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Składniki ciasta łączymy ze sobą aż powstanie jednolita masa. Gofry pieczemy w gofrownicy według instrukcji ok 6-8 minut.
2
Gofry smarujemy serkiem śmietankowym, układamy rukolę, wędlinę oraz pokrojone warzywa.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
