 
      Tradycyjna jajecznica z pieczywem
Klasyka śniadań – tradycyjna jajecznica z pieczywem. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje zaledwie 5 minut – czas, który z łatwością wygospodarujesz nawet w najbardziej zabiegany poranek. Jajka to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych – bogate są w białko, luteinę i beta-karoten, fosfor, żelazo, wapń i witaminy A, D, E i K. Dodatek żytniego pieczywa wzbogaca posiłek w błonnik pokarmowy, pomidorów – w likopen, a natka pietruszki zapewnia porządną dawkę witaminy C. Taki posiłek to idealny przepis na zdrowy początek dnia – na długo zapewnia sytość, dostarczając przy tym niezbędne składniki odżywcze. Nie czekaj, wypróbuj – smacznego!
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
           
          Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            2
           | 
              sztuki jaja kurzego
             
                112 g
               | 
| 
            2
           | 
              łyżeczki oleju rzepakowego
             
                10 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta soli
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta pieprzu
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              sztuka pomidora
             
                160 g
               | 
| 
            2
           | 
              kromki chleba żytniego razowego
             
                60 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka natki pietruszki
             
                5 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy olej.
Następnie wbijamy jajka na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i smażymy jajecznicę do ścięcia jajek według własnych preferencji.
Pomidora kroimy na kawałki.
Jajecznicę podajemy z pomidorem i pieczywem. Opcjonalnie posypujemy jajecznicę natką pietruszki.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
         
         
        