![Jajecznica z kiełbaską roślinną](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/07/02125719/PA310431.jpg)
Jajecznica z kiełbaską roślinną
Jajecznica to klasyka śniadaniowa i chyba każdy się z tym zgodzi. Chcesz nadać jej niepowtarzalnego charakteru (i dodatkowo podbić poziom sytości po posiłku)? Jajecznica z kiełbaską roślinną będzie idealnym wyborem! Do jej przygotowania wystarczy 5 składników, w tym dobrze przyprawiona, gotowa kiełbaska roślinna. Efekt? Śniadanie, które zniknie z talerze w 5 minut i sprawi, że nie będziesz mieć ochoty na podjadanie między posiłkami. Smacznego!
![Jajecznica z kiełbaską roślinną](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/02130946/jajecznica.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
483
kcal
Kalorie
28
g
Białko
24
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
728
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
1
|
sztuka kiełbasek roślinnych
45 g
|
2
|
sztuki jajek
112 g
|
2
|
kromki chleba
60 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
483
kcal
Kalorie
28
g
Białko
24
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
728
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy pokrojoną kiełbaskę, smażymy, aż się zarumieni.
2
Wbijamy jajko i smażymy.
3
Podajemy z pieczywem i warzywami.