Jajecznica z cukinią

Jajecznica z cukinią

Jajka to jeden z ulubionych śniadaniowych produktów większości z nas. Szukasz ciekawego przepisu na ich przygotowanie? Jesteś w dobrym miejscu! Nasza jajecznica z cukinią łączy w sobie klasykę ze zdrowiem — a wszystko dzięki dodatkowi zielonej cukinii. Warzywo to jest świetnym źródłem folianów, beta-karotenu i witaminy K, a jego smak perfekcyjnie komponuje się z jajkiem. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 4 ocen)
Jajecznica z cukinią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

357 kcal Kalorie
19 g Białko
17 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
532 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajka
112 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

357 kcal Kalorie
19 g Białko
17 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
532 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Cukinię kroimy w plasterki, plasterki na połówki lub na ćwiartki.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cukinię, aż zmięknie.

3

Zmniejszamy ogień, dodajemy jajka, sól i pieprz.

4

Gotową jajecznicę posypujemy szczypiorkiem, podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?