Jajecznica z pieczarkami, cebulą i pieczywem

Lubisz jajecznicę? Chyba nie ma bardziej klasycznego śniadania niż smażone jajka podane z pieczywem — a my dobrze o tym wiemy. Właśnie dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na jajecznicę wzbogacony w pieczarki i warzywa — szpinak, cebulę i rzodkiewkę. Dzięki temu, danie to jest nie tylko pyszne, ale też pełnowartościowe. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jajecznica z pieczarkami, cebulą i pieczywem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

299 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
380 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
4
sztuki jajek kurzych
224 g
5
sztuk pieczarek
100 g
0,5
sztuki cebuli
55 g
1
garść szpinaku
25 g
2
sztuki rzodkiewki
30 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
2,7
kromki chleba żytniego razowego
80 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

299 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
380 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone pieczarki oraz cebulę.

2

Do zeszklonych warzyw wbijamy jajka.

3

Smażymy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.

4

Gotową jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem.

5

Podajemy z pieczywem, szpinakiem i pokrojonymi rzodkiewkami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?