Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami
Tortilla świetnie smakuje w wersji wytrawnej – z mięsem, serem, czy warzywami, ale…nie tylko! Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami jest bowiem dowodem na to, że to tradycyjne meksykańskie pieczywo idealnie sprawdzi się też w opcji deserowej. Do przygotowania takiego śniadania wystarczy jedynie 6 składników – w tym kremowe masło orzechowe i chrupiące jabłko. Co jeszcze? O korzenny, rozgrzewający aromat dbają tu cynamon i przyprawa do piernika – to dzięki nim tortilla zyskuje zupełnie niepowtarzalne walory smakowe. Koniecznie wypróbuj i ciesz się pysznym, słodkim śniadaniem…albo kolacją!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
0,2
|
łyżeczki przyprawy do piernika
1 g
|
0,3
|
łyżeczki cynamonu
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tortille smarujemy masłem orzechowym.
Układamy cienkie plasterki jabłka. Posypujemy przyprawą do piernika i cynamonem.
Składamy na pół. Podsmażamy na rozgrzanym maśle.