Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami

Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami

Tortilla świetnie smakuje w wersji wytrawnej – z mięsem, serem, czy warzywami, ale…nie tylko! Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami jest bowiem dowodem na to, że to tradycyjne meksykańskie pieczywo idealnie sprawdzi się też w opcji deserowej. Do przygotowania takiego śniadania wystarczy jedynie 6 składników – w tym kremowe masło orzechowe i chrupiące jabłko. Co jeszcze? O korzenny, rozgrzewający aromat dbają tu cynamon i przyprawa do piernika – to dzięki nim tortilla zyskuje zupełnie niepowtarzalne walory smakowe. Koniecznie wypróbuj i ciesz się pysznym, słodkim śniadaniem…albo kolacją!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 6 ocen)
Tortilla na słodko z masłem orzechowym i owocami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

334 kcal Kalorie
7 g Białko
16 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
340 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
1
sztuka jabłka
150 g
1
łyżeczka masła
5 g
0,2
łyżeczki przyprawy do piernika
1 g
0,3
łyżeczki cynamonu
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

334 kcal Kalorie
7 g Białko
16 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
340 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tortille smarujemy masłem orzechowym.

2

Układamy cienkie plasterki jabłka. Posypujemy przyprawą do piernika i cynamonem.

3

Składamy na pół. Podsmażamy na rozgrzanym maśle.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.