Kanapki z gruszką i serem camembert

Jak perfekcyjnie połączyć dwa, z pozoru totalnie różne smaki? Nasze kanapki z gruszką i serem camembert dadzą Ci odpowiedź na to pytanie. Wyrazisty smak i aromat pleśniowego sera + słodka, soczysta gruszka tworzą duet zgrany niczym Sherlock Holmes i Doktor Watson. Po prostu idealny.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Kanapki z gruszką i serem camembert
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

448 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
1067 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
0,5
sztuki gruszki
65 g
0,5
opakowania sera camembert
60 g
20 g
 rukoli
4
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
1
łyżka octu balsamicznego
6 g
1
sztuka grahamka
80 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

448 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
1067 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienki plasterki. Układamy na patelni, przyciskamy tak, aby utworzyć wachlarz z gruszki i podgrzewamy przez 3 minuty.

2

Bułkę przecinamy na pół. Układamy na niej podpieczoną gruszkę, ser camembert, pokrojone na połówki pomidory. Skrapiamy je octem, posypujemy solą, pieprzem i przykrywamy całość drugą połówką bułki, na której układamy rukolę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?