![Kanapki z gruszką i serem camembert](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/10/07164957/PA070046s.jpg)
Kanapki z gruszką i serem camembert
Jak perfekcyjnie połączyć dwa, z pozoru totalnie różne smaki? Nasze kanapki z gruszką i serem camembert dadzą Ci odpowiedź na to pytanie. Wyrazisty smak i aromat pleśniowego sera + słodka, soczysta gruszka tworzą duet zgrany niczym Sherlock Holmes i Doktor Watson. Po prostu idealny.
![Kanapki z gruszką i serem camembert](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/10/07164949/kanapki.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
sztuki gruszki
65 g
|
0,5
|
opakowania sera camembert
60 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
10 g
|
1
|
sztuka grahamki
70 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni, przyciskamy tak, aby utworzyć wachlarz z gruszki i podgrzewamy przez 3 minuty.
Bułkę przecinamy na pół. Układamy na niej podpieczoną gruszkę, ser camembert, pokrojone na połówki pomidory. Skrapiamy je octem, posypujemy solą, pieprzem i przykrywamy całość drugą połówką bułki, na której układamy rukolę.