Kanapka z wędzonym łososiem

Czy wiesz, że bajgiel to jeden z najmodniejszych obecnie rodzajów pieczywa? Nasza kanapka z wędzonym łososiem pozwoli Ci się przekonać, że sława tego wywodzącego się z kuchni żydowskiej pieczywa jest w pełni zasłużona! Delikatny kremowy serek idealnie łączy się w niej z wyrazistym smakiem łososia i perfekcyjną mieszanką warzyw oraz przypraw – już na samą myśl o tak podanym śniadaniu można zrobić się głodnym! 

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,53/5
(z 49 ocen)
Kanapka z wędzonym łososiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

398 kcal Kalorie
21 g Białko
13 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1149 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bajgla
160 g
3,3
porcji łososia wędzonego
100 g
3
łyżki serka śmietankowego twarogowego
75 g
1
sztuka chrzanu
60 g
2,5
łyżeczki koperku
10 g
0,5
łyżki kiełków
10 g
0,6
sztuki ogórka
90 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

398 kcal Kalorie
21 g Białko
13 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1149 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Bajgle przekrajamy na pół i podpiekamy na patelni

2

Chrzan łączymy z serkiem i smarujemy połówki bajgla

3

Na jednej połówce układamy łososia, posiekany koperek, ogórka i kiełki

4

Przykrywamy drugą połówką bajgla

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?