![Kanapka z wędzonym łososiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/07/17224708/bok-4.png)
Kanapka z wędzonym łososiem
Czy wiesz, że bajgiel to jeden z najmodniejszych obecnie rodzajów pieczywa? Nasza kanapka z wędzonym łososiem pozwoli Ci się przekonać, że sława tego wywodzącego się z kuchni żydowskiej pieczywa jest w pełni zasłużona! Delikatny kremowy serek idealnie łączy się w niej z wyrazistym smakiem łososia i perfekcyjną mieszanką warzyw oraz przypraw – już na samą myśl o tak podanym śniadaniu można zrobić się głodnym!
![Kanapka z wędzonym łososiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/07/17224706/gora-6.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
398
kcal
Kalorie
21
g
Białko
13
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
1149
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki grahamek lub bajgli
140 g
|
100 g
|
łososia wędzonego
|
3
|
łyżki serka śmietankowego twarogowego
75 g
|
2
|
sztuki chrzanu
60 g
|
2,5
|
łyżeczki koperku
10 g
|
0,5
|
łyżki kiełków
10 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
398
kcal
Kalorie
21
g
Białko
13
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
1149
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Bułki lub bajgle przekrajamy na pół i podpiekamy na patelni.
2
Chrzan łączymy z serkiem i smarujemy połówki bajgla.
3
Na jednej połówce układamy łososia, posiekany koperek, ogórka i kiełki, przykrywamy drugą połową.