Bajgiel z serem i szynką

Bajgiel z serem i szynką

Pieczywo potrafi zrobić kolosalną różnicę, jeśli chodzi o smak kanapek. Dowód? Nasz bajgiel z serem i szynką, czyli przepis na ekspresowy posiłek dla osób, którym zwyczajne kanapki już się znudziły. Puszysty bajgiel o chrupiącej skórce wystarczy napełnić 4 składnikami – serem, sałatą, soczystym ogórkiem i wyrazistym hiszpańskim chorizo. Całość sprawdzi się idealnie na śniadanie, kolację lub jako lunch zabrany do pracy. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Bajgiel z serem i szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

651 kcal Kalorie
28 g Białko
39 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
834 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
1
sztuka bajgla
75 g
25 g
 miksu sałat
2
plastry sera gouda
30 g
5
plastrów chorizo
35 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
0,2
opakowania jogurtu
60 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
0,5
łyżki sosu Sriracha
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

651 kcal Kalorie
28 g Białko
39 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
834 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pieczywo przekrajamy na pół.

2

W miseczce mieszamy jogurt, majonez i sos Sriracha. Pieczywo smarujemy sosem.

3

Na jednej połówce układamy miks sałat, chorizo, ser żółty i plasterki ogórka. Składamy kanapkę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera