Bajgiel z serem i szynką

Bajgiel z serem i szynką

Pieczywo potrafi zrobić kolosalną różnicę, jeśli chodzi o smak kanapek. Dowód? Nasz bajgiel z serem i szynką, czyli przepis na ekspresowy posiłek dla osób, którym zwyczajne kanapki już się znudziły. Puszysty bajgiel o chrupiącej skórce wystarczy napełnić 4 składnikami – serem, sałatą, soczystym ogórkiem i wyrazistym hiszpańskim chorizo. Całość sprawdzi się idealnie na śniadanie, kolację lub jako lunch zabrany do pracy. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,25/5
(z 4 ocen)
Bajgiel z serem i szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

651 kcal Kalorie
28 g Białko
39 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
834 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka bajgla
75 g
25 g
 miksu sałat
2
plastry serka śmietankowego
30 g
5
plastrów chorizo
35 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
0,2
opakowania jogurtu
60 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
0,5
łyżki sosu Sriracha
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

651 kcal Kalorie
28 g Białko
39 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
834 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pieczywo przekrajamy na pół.

2

W miseczce mieszamy jogurt, majonez i sos Sriracha. Pieczywo smarujemy sosem.

3

Na jednej połówce układamy miks sałat, chorizo, ser żółty i plasterki ogórka. Składamy kanapkę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.