Kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem

Kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem

Kanapka na słodko bez klasyków takich jak dżem, miód czy Nutella? Mówisz i masz! Nasze kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem to idealne połączenie zdrowych tłuszczów, białka, świeżych owoców i razowego pieczywa. To też świetne źródło wartościowych składników odżywczych takich jak błonnik, witaminy z grupy B, wapń czy magnez. Taka kanapka idealnie może więc zastąpić nawet klasyczne kanapki na słono. Wnioski? To po prostu idealny wybór dla tych, którzy kochają słodkie śniadania i kolacje albo…nie mają pomysłu na podwieczorek. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

456 kcal Kalorie
32 g Białko
17 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
371 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba
60 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
0,5
opakowania twarogu
125 g
0,5
sztuki jabłka
75 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

456 kcal Kalorie
32 g Białko
17 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
371 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Chleb smarujemy masłem orzechowym.

2

Nakładamy plasterki twarogu i jabłka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?