Tost z chlebem żytnim, masłem orzechowym i bananem

Tost z chlebem żytnim, masłem orzechowym i bananem

Tost na słodko? W USA króluje kanapka peanut butter & jelly, tymczasem my proponujemy przygotować zdrowszą wariację na jej temat. A konkretnie: tost z chlebem żytnim, masłem orzechowym i bananem. Zamiast dżemu mamy tu świeżego banana, czyli źródło takich ważnych składników odżywczych jak potas czy magnez. Do tego masło orzechowe bogate w zdrowe tłuszcze oraz witaminę E, pełnoziarnisty chleb i gotowe! Pożywna, słodka kanapka już na Ciebie czeka. Ostrzegamy: znika z talerza w ekspresowym tempie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 18 ocen)
Tost z chlebem żytnim, masłem orzechowym i bananem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

532 kcal Kalorie
16 g Białko
19 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
503 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
kromki chleba bezglutenowego
90 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
1
sztuka banana
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

532 kcal Kalorie
16 g Białko
19 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
503 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pokrojone kromki chleba żytniego przypiekamy na patelni.

2

Pieczywo smarujemy masłem orzechowym i na wierzch układamy pokrojonego banana.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?