Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem

Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem spełnia wszystkie te kryteria! Delikatny, słodkawy smak buraka łączy się w niej z wyrazistym kozim serem, zaś całość dopełnia charakterystyczny, pełen składników odżywczych hummus. Spróbuj koniecznie, a pokochasz to kulinarne połączenie!

5 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,54/5
(z 28 ocen)
Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

561 kcal Kalorie
24 g Białko
27 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
891 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
12,5
łyżeczki hummusu
125 g
2
sztuki bułek grahamek
160 g
0,5
sztuki buraka
100 g
6
łyżek sera koziego
90 g
4
łyżeczki prażonego słonecznika
20 g
3
łyżki kiełków rzodkiewki
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

561 kcal Kalorie
24 g Białko
27 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
891 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Buraka gotujemy przez 40 minut

2

Bułki kroimy na pół i smarujemy hummusem

3

Na dwóch połówkach układamy kiełki, słonecznik, pokrojonego w plastry buraka i ser

4

Przykrywamy drugą częścią bułki

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?