
Kanapki z batatów
Łatwe do przyrządzenia kanapki to chyba ulubione danie każdego z nas. Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku składników zrobić smaczne i dietetyczne kanapeczki z batatów. To rewelacyjny sposób na śniadanie, jak i na kolację. Masz pod ręką pożywny i smaczny posiłek.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
430
kcal
Kalorie
25
g
Białko
16
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
2655
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka batata
200 g
|
7
|
plastrów szynki parmeńskiej
105 g
|
1
|
sztuka oliwek zielonych
40 g
|
0,8
|
sztuki pomidora
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
430
kcal
Kalorie
25
g
Białko
16
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
2655
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Bataty kroimy w plastry
2
Układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blaszce
3
Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut, sprawdzając, czy nie są zbyt miękkie
4
Gdy przestygną, nakładamy dodatki.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
