
Kanapki z batatów
Łatwe do przyrządzenia kanapki to chyba ulubione danie każdego z nas. Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku składników zrobić smaczne i dietetyczne kanapeczki z batatów. To rewelacyjny sposób na śniadanie, jak i na kolację. Masz pod ręką pożywny i smaczny posiłek.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
427
kcal
Kalorie
25
g
Białko
17
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
2317
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
sztuka batata
200 g
7
plastrów szynki parmeńskiej
105 g
1
garść oliwek zielonych
40 g
1
sztuka pomidora
120 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
427
kcal
Kalorie
25
g
Białko
17
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
2317
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Bataty kroimy w plastry
2
Układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blaszce
3
Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut, sprawdzając, czy nie są zbyt miękkie
4
Nakładamy ulubione dodatki i pyszne kanapki mamy gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
