Kanapki z twarogiem, masłem orzechowym i dżemem

Kanapki z twarogiem, masłem orzechowym i dżemem

Lubisz klasyczne kanapki z masłem orzechowym i dżemem? To niezwykle popularne w amerykańskich domach danie, w naszej wersji zostało wzbogacone o będący dobrym źródłem pełnowartościowego białka twaróg – dzięki niemu, wykonana według poniższych wskazówek kanapka dostarczy Ci wszystkich podstawowych makroskładników, zapewniając energię konieczną do działania w trakcie pełnego zajęć dnia. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 40 ocen)
Kanapki z twarogiem, masłem orzechowym i dżemem
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

679 kcal Kalorie
37 g Białko
32 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
438 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
0,4
opakowania twarogu chudego
100 g
6
łyżeczek masła orzechowego
60 g
4
łyżeczki dżemu niskosłodzonego, np. wiśniowego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

679 kcal Kalorie
37 g Białko
32 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
438 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Twaróg układamy na kromkach chleba i rozsmarowujemy, na twaróg nakładamy masło orzechowe oraz dżem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.